Lente, een paar dagen weg. Ameland. Het klonk zo leuk. Het werd ook leuk, maar dan anders. Van Holwerd naar Nes, Ameland: ijsvorming op de Waddenzee.

We hadden een kamer in Hotel-Restaurant-Café Nobel in Ballum. Het hotelgedeelte heeft een moderne design uitstraling, terwijl het café juist als een bruine kroeg oogt. Het restaurant houdt het midden tussen die twee. Naast hotel Nobel is een slijterij. Eén van de zes slijterijen in Nederland die officieel het Amelander Nobeltje mogen verkopen. Een likeur van 30% met ergens een Amarettosmaak. Vooral op het eiland een gewilde drank. Niet-eilanders die er kennis mee gemaakt hebben, gaan met minstens drie flessen, zo niet een hele doos, van het eiland af. Zo hebben wij ook enkele Nobeltjes gescoord. Echter, eenkennig zijn we niet: in Hollum kwamen we het Torentje en de Hollummer Kruidenbitter tegen. Die gingen ook mee terug. Typische eilanddrankjes.

Vriendelijke sfeer op zo’n eiland. En lekker eten; althans, de gelegenheden die we uitgezocht hadden om ons culinair te laten verwennen waren goed en betaalbaar. Bovendien bleek bij Restaurant de Jong in Nes onze dinerbon geldig te zijn. Leuk meegenomen.

We zijn er even helemaal uit geweest. Lekker uitgewaaid: