We hadden via een aanbieding een lang weekend geboekt in Zoutelande. In een hotel, dichtbij het strand. Even eruit.

We kwamen bij het hotel aan. Achterom was er parkeergelegenheid, maar je moest over verrekt goede stuurmanskunst beschikken om ergens je auto zonder kleerscheuren te parkeren. Het was een binnenplaats waar de auto’s kriskras door elkaar stonden. De aanblik verder, en de entree van het hotel deden zeer shabby aan. Maar ja, dat zegt nog niets over de kamers zelf, en over hoe het ontbijt zal zijn. Echter, de rit naar de kamers ging via een steile trap. Geen lift. Dat werd iets te veel, gegeven het feit dat partner niet echt goed ter been is. Of er misschien een alternatief was?

Die was er: de eigenaresse belde een ander hotel, met lift, en ja, er was nog een kamer. Geen probleem. Geen extra kosten. Prima service. En….het hotel lag nog mooier, prettiger ook. (Links, tegenover de kerk)Het strand van Zoutelande staat bijna helemaal onder water als het vloed is, dus als het eb is, is er voornamelijk hard zand:Eens per jaar wordt de Zeeland Marathon gelopen. Beginpunt Burgh Haamstede, eindpunt Zoutelande. Kennelijk is dat zoiets bijzonders, dat langs de duinboulevard een plaquette ligt, met ernaast het beeld van een marathonloper:Heel toevallig waren we getuige van een ander jaarlijks gebeuren: de Mosselrit. Een tocht van 120 km voor motorrijders. Georganiseerd door de Choppermotorclub Luctor et Emergo. Iedereen met een motor of driewielige motor mag zich inschrijven. De start was in Westkapelle, reed door Zoutelande, deed Vlissingen aan, Neeltje Jans, enzovoorts. Ergens onderweg werden de deelnemers getracteerd op een pan mosselen. Er was veel animo voor deze tocht:Middelburg. We zijn niet in het centrum geweest, hoewel er juist dit weekend een nazomerfestival gaande was:Wel lieten we ons door de grachten varen. Het heeft voor ons iets extra’s, zo op het water. Altijd een net iets andere sfeer.Zo zijn we ook naar Veere geweest, naar het Veersche Meer.We hadden een lekker uitwaaiweekend. Natuurlijk, Zoutelande is toeristisch, Middelburg is toeristisch, Veere is toeristisch. Maar het is te overzien. Er is geen overload aan commercie. Dat maakt het toeven in Zeeland zo prettig.