Ruim een maand geleden was partner jarig. Nu is ze dat elk jaar, maar dit keer was het een bijzonder getal. De broer van partner en z’n vrouw dachten: daar gaan we een speciaal cadeau tegenaan gooien. Zij hebben een boot liggen in de jachthaven Waterkant in Dinteloord. We kregen een dagje varen aangeboden, met na afloop eten in de plaatselijke Brasserie. Gisteren werd de waardebon verzilverd.

Het was heerlijk weer. Lekker windje, vooral aan en op het water. De hoed die partner op had, lag dan ook meteen in het water:
De boot lag vooraan. Een zeilboot, met motor. Gister hebben we niet gezeild. De wind stond te hard. Op zich geen probleem, maar omdat het seizoen nog maar net begonnen was, was nog niet alles gecontroleerd. We zijn wel gemotoriseerd en route gegaan.
Water heeft op ons altijd een rustgevende uitwerking. Het meer waar we nu op voeren, was een zijwater van de Dintel. We konden de Dintel echter niet op, omdat de sluizen dicht waren, en maar heel af en toe open gingen. Het geduld om daarop te wachten hadden we niet. Dus pruttelden we langs de kades:
Zon, wind en water. Je weet wat er dan gebeurt: rood hoofd, soezerig gevoel.

We hebben een geweldige dag gehad.