Aanvankelijk zou zoon R met vriend D naar Tilburg komen om er de kerstdagen door te brengen, maar de moeder van D heeft kanker, en krijgt in die periode net allerlei onderzoeken en behandelingen. Toen dachten we: dan gaan wij naar Lorient. Kijken of zoon O met kleindochter Y ook mee willen. Na ampele overwegingen: ja.

En zo vertrokken we zondag 23 december naar Lorient. Zoon O wilde de route persé op één dag afleggen, zodat we ons daar mentaal op voorbereid hebben: bijna 12 uur in de auto. We reden met twee auto’s. Ik heb nog wel uitgezocht of het mogelijk was om een auto te huren waar we met vieren in konden, plus de bagage, maar dat kostte toch meer dan wanneer we met twee auto’s zouden gaan.

Onderweg kwamen we de Pont de Normandie tegen. Architectonisch een mooi staaltje werk. Het kostte wel 5,40 euro om er overheen te rijden.
Zoon O en kleindochter Y sliepen bij zoon R en vriend D, wij sliepen bij de oma van D. We werden ontzettend goed verzorgd, het ontbrak ons aan niets. Nou ja, een luie stoel of bank was af en toe wel lekker, maar dat was er niet. Er was ook geen wifi.

Er was wel veel eten: de avond dat we aankwamen, 23 december, stond er een goed gevulde dis klaar, kerstavond was een avondvullend diner bij de moeder van D, die in een dorpje bij Lorient woont, op eerste kerstdag was er vanaf begin van de middag tot begin van de avond een geweldig visbanket, en op tweede kerstdag (dat ze in Frankrijk niet kennen) heeft zoon R gezorgd voor een ‘Dutch evening’: worstenbroodjes, kaas-uienbroodjes, frites, kaassoufflés, kroketten. De laatste drie dingen zelf gemaakt, de broodjes hadden wij nog uit Nederland mee genomen.
Natuurlijk deden we ook nog andere dingen:
– Naar de afslag om vis te kopen voor het eten.
– Naar een strandje bij zeilclub.

We zagen bij een andere baai enkele personen op het strand volleyballen. Het net brachten ze zelf mee, en bouwden ze ter plekke op. Soms belandt de bal natuurlijk in het water.
Op kerstavond zijn we zelfs nog naar de mis geweest. Het zou een kindermis geweest zijn, er waren wel kinderen bij de mis aanwezig (hij begon om 18.30 uur). maar de mis zelf was erg saai, en totaal niet op het kind gericht.
En er bleek kermis in Lorient te zijn.
Kortom, het waren een paar geweldige dagen…..