De oma van de vriend van zoon R werd 3 augustus 2019 80 jaar. Dat moest gevierd worden, en ze stond erop dat wij bij het festijn ook aanwezig waren. We konden bij haar slapen. In Lorient. Na ampele overwegingen zijn we op het voorstel ingegaan.

Zoon R was met vriend D uitgefietst in Nederland. Zij gingen via een plaatsje bij Parijs ook naar Lorient. Wij volgden hen. Voor een slaapplek werd gezorgd. Nou, dat werd een kamer in een hotel in Goussainville. Dat was het ‘m niet: lawaaiig, losse te kleine WC-bril, het doortrekmechanisme was kapot, vieze dekens. Maar goed, we hebben geslapen. Het ging tenslotte om een weerzien met een andere tak van de vriend van zoon R. Er werd voor een lekkere barbecue gezorgd.

De volgende dag gingen we ieder apart door naar Lorient. Onderweg kwamen we een zogenaamde Aire de Frites tegen.

Op de WC-deur van een benzinestation was een A4-poster opgeplakt, wat te doen in geval van een terroristische aanval. Onder een bank kruipen bijvoorbeeld :-))

En toen was oma jarig. 3 augustus. Ze vierde dat middels een uitgebreide lunch in een visrestaurant. Het leek wel een diner.

En als je denkt dat daarmee het eten voor die dag wel voorbij was, nee, begin van de avond was er nog een barbecue.

Omdat we toch in Bretagne waren, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat bezienswaardigheden in de omgeving mee te nemen.

We gingen naar Carnac, de plaats die bekend staat als DE plek voor de menhirs. Niets is echter minder waar. Oké, je kunt een denkbeeldige menhirlijn trekken, en die begint dan in Carnac. Je ziet de stenen echter slechts vanachter een hek.

Bij Erdeven kun je erlangs lopen, je kunt ze aanraken, je kunt een bepaalde route wandelen. Kortom: veel leuker.

Carnac, de stenen zie je in de verte.

Wat een verschil met Erdeven….

Zo zijn we ook naar de ‘ville close’ van Concarneau geweest. Een ommuurde stad in een stad. Ontzettend toeristisch, maar toch wel aardig.

En we zijn naar een dorpje geweest, Poul-Fetan, waarbij je het leven uit de 19de eeuw kunt herbeleven. De was op de ouderwetse manier gewassen, brood en soort pizza’s als oude ambachten, evenzo het maken van klompen. Paarden die de grond ouderwets ploegen. Geweldig om daar een beetje te dolen, en rond te kijken.

We hebben een geweldige week gehad. We zijn ontzettend verwend.