Een paar maanden geleden deden we mee aan een bridgedrive in Vinkel, in het vakantiepark Dierenbos. Van de 72 paren werden we 15de. Niet slecht. Er was naast de reguliere prijsuitreiking ook een loterij. De hoofdprijs van deze loterij was een midweek bivakkeren in een 6 persoons chalet in het vakantiepark. Laat die prijs nou gewonnen zijn door de kennissen met wie we aan deze bridgedrive meededen. Zij hadden de midweek besproken voor de dagen 12 september tot 17 september. Omdat het een 6 persoons huisje was, en er niets bijbetaald hoefde te worden vroegen ze of wij zin hadden om ook een paar dagen mee te genieten.
(Bovendien waren we dan met vieren, en kon er gebridged en gerikt worden, afgewisseld met jokeren.)
Het was een huisje met alles erop en eraan. Alleen de bedden, die waren knudde. Er lag een bovenlaag op, die telkens weg schoof. Haalde je de bovenlaag weg, dan lag je op een plank, althans, zo voelde dat aan. Kiezen of delen.
Het wijkje waar ons huisje stond, heette Damhert. dat was wel te zien…..

Het is wel grappig: doorheen het Dierenbos stonden allerlei dinosaurussen. Sommigen gaven ook nog een grommend geluid als je langs liep, of erbij stond.

Het huisje lag vlakbij een vijver waarin gevist mocht worden, maar waar ook veel eenden in zwommen. Die wisten de gang naar ons huisje wel te maken: onze kennissen lokten ze met brood….

Vanuit Vinkel is Nuland het dichtstbijzijnde plaatsje waar je een beetje normaal boodschappen kan doen. Daar had ik eigenlijk niet zo’n zin in. Het leek me leuker om een rondje in het achterland te rijden, en ons te laten verrassen. Zo geschiedde. In Loosbroek was alles dicht, maar even later in Heeswijk-Dinther troffen we een levendige bedrijvigheid aan. Een Jumbo voor de boodschappen, en een leuk eetcafé voor de late lunch: eetcafé De Toren. Een lekkere kaart, met de mogelijkheid van mini-maaltijden. Niet goedkoop, maar tijdens vakantie laat je de teugels iets vieren. Op het plafond raak je niet uitgekeken:

We hebben veel gelachen. We zijn er even helemaal uit geweest.