Enige tijd geleden stuurde ik via PostNL een speciaal soort pen op naar iemand in Doorn.
De pen kon door de brievenbus, dus het werd een brievenbuspakje met track en trace code.
Een tijdje later kreeg ik bericht van de ontvanger dat haar door PostNL wel een pakket aangeboden was, maar iets heel anders dan de pen. Namelijk een trainingspak. Het label dat ik uitgeprint had, en op het pakje waar de pen in zat geplakt had, was nu over het label van het andere pakket geplakt. Heel vreemd.
Wat ik ook vreemd vond: dat een gewoon pakket als een brievenbuspakje aangeboden kon worden.
Contact gezocht met PostNL. Er werd een onderzoek gestart, maar, je raadt het al, de pen werd niet teruggevonden.
Intussen zat de ontvanger met een pakket dat niet voor haar bedoeld was, maar voor iemand in Ridderkerk. En doorsturen, daar had ze geen zin in, als zij daar de kosten voor moest ophoesten. Dat snapte PostNL ook. Die bood aan om het bedrag van de verzendkosten op haar rekening te storten, zodat zij het pakket toch kon versturen.

Inmiddels is mijn pen nog steeds zoek, en de kans dat die nog boven water komt, is nihil. Ik snap nog steeds niet hoe mijn label terecht kon komen op een ander pakket, en dan ook nog precies bovenop het andere label.
PostNL wil geen schadevergoeding betalen. Had ik het maar aangetekend moeten versturen, of met verzekerservice. Uit coulance wil PostNL wel de verzendkosten vergoeden.
Daar heb ik nu een verzoek voor ingediend. Ben benieuwd wanneer dat op mijn rekening staat.