De aanleiding om naar Keulen te gaan (zie vorig stukje) was een optreden van I Muvrini. I Muvrini is een muziekgroep die ‘gedragen’ wordt door twee broers: Alain en Jean-François Barnardini. Ze vindt haar oorsprong op Corsica. Dit is de officiële site, maar hier zul je meer informatie vinden. De groep zingt vooral songs in de Corsicaanse taal. Op deze manier wil ze de traditie van het Corsicaanse levend houden. Vaak tegen het zere been van Frankrijk, want de overheid van Frankrijk wil het liefst dat op Corsica ‘gewoon’ Frans gesproken wordt. Dat I Muvrini een symbool werd in de strijd tegen Frankrijk bij de Corsicaanse fans is niet zo verwonderlijk. Veel fans zwaaien tijdens optredens van I Muvrini met een vlag, die staat voor het bewaren van de eigen (Corsicaanse) identiteit. Wij hebben ook zo’n vlag gekocht. Want in de verkoopkraam bij het optreden kun je ze gewoon kopen…. Blog Image

Ze treden veelal op met gastspelers. Sommige van die spelers zijn inmiddels vaste groepsleden geworden. Ze spelen geweldig. Gedragen nummers worden afgewisseld met meer vrolijke. De stijl is te vergelijken met ‘wereldmuziek’, met, zoals gezegd, duidelijk Corsicaanse invloeden. Enkele impressies:

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image