Laten we zo zeggen: als Nederland geen Edwin van der Sar onder de doellat had, dan zou Frankrijk wel eens aan het langste eind getrokken kunnen hebben. Frankrijk was gevaarlijk, vooral door de acties van Ribéry (en steeds was Van der Sar de reddende engel), maar Nederland was effectiever. De kansen die ze kreeg of zelf creëerde resulteerden bijna allemaal in doelpunten. De wedstrijd tegen Roemenië wordt uitblazen (Nederland is al groepswinnaar, gaat door naar de volgende ronde), en dan is het focussen op de volgende ronde.

Terecht maakten de spelers er na afloop van de wedstrijd op het veld nog een feestje van. Wesley Sneijder plukte zijn kind uit het publiek, even later Dirk Kuyt en Edwin van der Sar hun kinderen ook. Papa wordt nu misschien wel Europees Kampioen, en daar was jij bij, kleine…..