Je hebt bananensoep in verschillende smaken en uitvoeringen.

Een eenvoudige variant is deze (voor vier personen):

Ingrediënten:
– 3 middelgrote uien
– 3 bananen (niet te rijp)
– anderhalve liter gepelde tomaten
– 1 liter halfvolle melk
– 3 blokjes kippebouillon
– peper en curry

Bereiding:
Snijd de uien en de bananen in grove stukken en doe deze in een stoofpot. Giet vervolgens de gepelde tomaten erbij en laat het stoven, ongeveer 25 minuten. Daarna alles goed mixen. De melk heet laten worden, maar niet laten koken. Bij de bananen, uien en tomaten voegen. De kippebouillon in wat water oplossen en ook bijvoegen. Op smaak brengen met een koffielepel curry en wat peper en nog even warm laten worden. Er kan opgediend worden….

De eigenaar van Restaurant Cuba Libre in Vijlen meent de beste bananensoep uit de hele omtrek en verder te serveren, denkt zelfs dat dit het enige restaurant in Limburg is die deze soep op de kaart heeft staan. Om er zeker van te zijn dat zijn bewering juist is, dat zijn bananensoep de beste is, zoekt hij een aap voor een bananensoepproeverij, aldus gelezen.

Nu maar hopen dat de mens dezelfde mening is toegedaan.