Theater Zaal 16 bestaat dit jaar 20 jaar. Zaal 16, een podium voor theater, muziek, kunstuitingen en veel meer. Gehuisvest in het voormalige Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg.

Blog Image

In het kader van hun 20 jarig jubileum organiseert Zaal 16 allerlei activiteiten en voorstellingen. Zo trad gisteravond Yama Yama op. We werden erop geattendeerd door vrienden. Yama Yama is een muziekgroep, waarvan de bandleden uit Ghana komen. Ze wonen inmiddels allemaal verspreid in Nederland, onder andere in Kerkrade, Tilburg, Amsterdam, Groningen.

Blog Image

Yama Yama betekent ‘Eenheid is kracht’. Ze spelen opzwepende, aanstekelijke muziek: veel percussie (djembee, conga, trom, sambaballen) aangevuld met keyboard, gitaren en drums. Deze muziekstijl wordt ook wel highlife music genoemd. Bij het horen van de muziek swing je vanzelf mee. Een CD heeft de groep nog niet uitgebracht, maar die is in de maak, zo vertrouwde Peter Cadmos, het bandlid uit Tilburg, ons toe.

Hun slogan: wil je een feest, dan krijg je een feest….

Blog Image

Blog Image