Eens per maand opent muziekpodium Paradox haar deuren voor het folkcafé. Folk in de ruimste zin van het woord. Vanmiddag trad Geoff Berner op. Een muzikant uit Canada.

Blog Image

Met zijn accordeon speelt hij voornamelijk klezmerachtige muziek. Gisteravond hadden we al wat nummers van hem gehoord. Hoewel de titels van de songs hetzelfde waren, was de uitvoering vanmiddag heel anders. Als hij zong was de begeleiding van de accordeon minimaal, en dan opeens was er het stoccato bespelen van de accordeon. Je moest goed naar zijn engelse teksten luisteren: maatschappelijk betrokken, maatschappij kritisch, en af en toe heel zwart.

Zijn manier van spelen hield het publiek muisstil. Soms werd er gelachen om een pointe in de tekst of om iets dat hij vertelde. Een aparte muziekbelevenis. Toch sprong er bij mij niet echt een vonk over….