Het is 5 december:
– Voor het werk ben je druk bezig met allerlei kerstpakketten, en parochies die bij ons in de wereldwinkel spulletjes in consignatie komen halen, vragen vooral kerstgerelateerde artikelen.
– Je bezorgt koffie bij een basisschool, waar je een Zwarte Piet ziet lopen, maar het is duidelijk dat de leerkrachten meer met Kerstmis bezig zijn. In de kast waar de koffie in voorraad ligt, liggen de kerstattributen voor de kerstboom al voor het grijpen.
– Op weg naar het postkantoor word je aangesproken door iemand van Omroep Brabant. Een cameraman vlak achter hem. Ze willen het even niet hebben over Sinterklaas, maar over Kerstmis.

Bij je kleinkind gaat het wel om Sinterklaas. Ze is bijna 2 jaar, maar ze snapt het principe feilloos: uit de sinterklaaszak wordt een ‘dootje’ door haar gepakt, loopt ermee weg, en onder het zeggen van ‘ope maken, ope maken’ wordt de verpakking weggescheurd. Maakt niet uit voor wie het pakje bedoeld was…..Als je zegt dat het kadootje voor oma of papa is, wordt het netjes aan die persoon gegeven.
Wat voor haar is, wordt na het uitpakken meteen uitgeprobeerd. Tekenen, trommelen, grote kralen rijgen of het leggen van een zesstuks puzzel:
Blog Image

Het kan dan ook niet uitblijven of aan het eind van de sinterklaassessie liggen alle onderdelen door elkaar. En wordt het bedtijd voor ons kleinkind. Elastiekjes uit de staartjes. Daar heeft turbo-oma nog een creatief idee mee:
Blog Image

Het was een leuk sinterklaasgebeuren…..