Ik mag de laatste tijd regelmatig invallen in het Goirle 1-team in de Tweede Divisie viertallencompetitie bridge. Vandaag moesten we twee wedstrijden spelen in Kruiningen. Het plaatsje dat bekend is van de veerboot naar Perkpolder. Sinds 2003 vaart die pont echter niet meer. Nu is er de tunnel onder de Westerschelde. Vanuit Tilburg heb je daar evenwel niets mee van doen.

Eén spelletje uit de tweede wedstrijd wil ik jullie niet onthouden:

Noord gever, allen kwetsbaar.

Blog Image

Wij zitten op dit spel NZ, ons nevenpaar zit aan de andere tafel op dit spel OW. Aan beide tafels opent Noord met 1 Schoppen. Daarna scheiden de wegen zich. Aan onze tafel laat Zuid zich de kaas niet van het brood eten door op drie niveau zijn hartens te introduceren, waarna Noord nog een zetje naar 4 harten geeft. Na een klein tegenspelfoutje wordt dit contract gemaakt.
Aan de andere tafel is Zuid stil. OW bereiken het contract van 3 SA, te spelen door West. Na de start van Schoppen Heer door Noord en een foutief vervolg nadat hij aan slag gekomen was met Ruiten Aas, werd ook dit contract gemaakt.
620 aan onze tafel + 600 aan de andere tafel = 1220 punten, goed voor 15 IMP’s.