Ik weet niet, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat postsorteerders en postbestellers sinds de invoering van het postcodesysteem in 1978 een cursus lezen nodig hebben. Oké, er was nog even een overgangsperiode, maar toen eigenlijk iedereen wel een postcode bij het adres vermeldde, werd de postcode heilig. Naar het adres wordt niet meer gekeken. Zo krijgen wij post in onze brievenbus die voor mensen bestemd is die in Vught wonen, of in Berkel-Enschot, of in Eindhoven, of in Deurne of in een geheel andere wijk in Tilburg. Zelfs de naam van de straat lijkt niet op de naam van de straat waar wij wonen. Iemand hoeft zich maar even te vergissen met de notering van de postcode, terwijl de straatnaam en de plaatsnaam volledig juist zijn, of de kaart/brief vindt niet de juiste bestemming. In deze periode van kerstpost komen de foutieve bezorgingen natuurlijk meer voor, maar doorheen het hele jaar wordt er verkeerd bezorgd…..Dat een kaart niet voor jou maar voor de buren bestemd is, die vergissing kan ik me nog voorstellen, maar Eindhoven is toch heel wat anders dan Tilburg….

En dan zijn wij nog mensen die de verkeerd bezorgde post opnieuw in de brievenbus gooien met een opmerking op de envelop erbij, maar hoeveel post blijft niet ergens liggen zonder dat er verder naar om gekeken wordt. Het begin van allerlei familievetes….’je hebt me nooit geantwoord op al die brieven die ik je geschreven heb….’