Eind 2005 hebben we ze gezien in Bercy, Parijs. Vorig jaar zagen we ze optreden in Keulen. Daar heb ik al eerder melding van gemaakt. Gisteravond traden ze in Tilburg op, in popcentrum 013. Door Mundial Pruductions naar Tilburg gehaald in het kader van de Mundial Flavour cyclus.

De show in Bercy was af, zat goed in elkaar. Het nadeel waren de stoeltjes waar we op zaten: die helden ietwat naar voren, en je zat al in een arena. Ergens beneden zag je ze optreden. Keulen was het tegenovergestelde: een knusse locatie. We troffen het dat we zelfs vooraan konden zitten. Het optreden vormde echter geen echte eenheid. 013 zit tussen Bercy en Keulen in, als het gaat om het laten luisteren van het publiek. De opzet van de show week niet veel af van die van Keulen. Enkele nummers waren wat verder uitgebouwd. De viool werd als instrument vaker van stal gehaald en dat was een prettige bijkomstigheid. Nou ja, bijkomstigheid…..de viool was vaak de jus bij het nummer. Genieten.

Terwijl de optredens van I Muvrini in Parijs en in Keulen een reden waren om in die plaatsen meteen een paar nachten te slapen, en er een flink uitje van te maken, was het optreden gisteravond hier in Tilburg op loopafstand van ons bed. En ingeklemd tussen twee werkdagen. Dat was wel jammer. Dat gaf toch een andere dimensie aan het geheel.

Maar, het blijft mooie muziek…..