Als prijsje in de Bank-Giroloterij kreeg mijn partner twee entreekaartjes voor Tuinidee 2009 in de Brabanthallen te Den Bosch toegestuurd. Daar is ze gister met een vriendin naar toe geweest. Hoewel we zelf geen tuin meer hebben, slechts een balkonnetje, steelt alles wat met groen te maken heeft nog steeds haar hart. De vriendin heeft wel een tuin, en heeft ook concreet dingen voor de tuin nodig. Ze hebben een topdag gehad. Het was niet echt druk (zaterdag, de meeste mensen zullen in de weer zijn geweest met hun weekboodschappen). De vriendin is geslaagd voor haar tuin, en mijn partner kwam ook enthousiast met allerlei dingen thuis. Het begrip ’tuinidee’ blijkt heel rekbaar te zijn:

Dit is een kleiballetje die je naar hartelust kunt kneden. Met vooruitziende blik had partner een aantal van die balletjes ingeslagen: vandaag vierde onze schoondochter haar verjaardag. De kindjes die kwamen kregen zo’n balletje. Je had er daarna geen kind meer aan, althans, de eerstkomende tijd….