Onderzoeken wijzen uit dat men gemiddeld genomen steeds langer achter de computer zit. Niet alleen voor het werk, maar ook om te chatten, of te e-mailen, om dingen op te zoeken, enzovoorts. Soms ga je helemaal op in je activiteiten op de computer dat je net een programma mist dat je op TV had willen zien. David LeMieux heeft daar iets op gevonden: de eierwekker op je computer. Je kunt elke gewenste tijdsspanne instellen. Je minimaliseert het scherm, en je kunt je vol overgave toeleggen op wat je moet doen. Je wordt op tijd gewaarschuwd.

Een voorbeeld: (klik op plaatje)

Voor mensen met RSI ook een uitkomst. Die mogen niet te lang achter elkaar computeren. Ze bakenen hun tijd af, en worden gewaarschuwd wanneer het tijd is om andere dingen te doen.

Of het uur is voorbij, tijd voor een kopje koffie……