Partner opent de bieding met 2 Klaver, hetgeen in ons systeem een zwak tweekleurenspel kan beteken met Harten en Schoppen, of een sterk éénkleurenspel, of een SA verdeling met 22 of 23 punten. Rechts van jou past, na gevraagd te hebben wat de betekenis is van 2 Klaver, en nu jij:

♠ 6
♥ T
♦ AHT62
♣T98752

Ik had het vage gevoel dat partner wel eens een zwak spel zou kunnen hebben, met beide hoge kleuren. Dan leek me 2 Klaver een beter contract. Ik paste dus ook. Meneer links van mij twijfelde nog, maar omdat hij wat klavers tegen had besloot hij ook te passen, onder het motto: ze zullen wel in het verkeerde contract zitten, de openaar zal wel sterk zijn. En dat zou inderdaad zomaar kunnen.
Het hele spel:

Ik geef toe, partner West is wat balorig om met deze verdeling 2 Klaver te openen, het is niet mijn stijl, maar de score van 2 Klaver +1 (110 pnt) was goed voor 100%. Overigens zou ik als Noord mijn mond niet houden. Een aantal malen werd 4 Schoppen gemaakt (niemand speelde het down: harten naar de Aas, harten getroefd, en ruiten Aas en Heer….). De paren die in 4 Harten zaten, gingen wel 1 down, maar dat leverde voor OW slechts 100 pnt op, net geen 110 pnt.

Kortom: het gokje pakte goed uit, maar we hadden ook geluk dat de tegenpartij, met name Noord (van Zuid kan ik het me nog voorstellen), zich stil hield.