Onze nicht uit Groningen is al een aantal weken bezig om de sfeer in Amerika op te snuiven. We hebben enkele verslagen via de e-mail gekregen. Dat het ontzettend moeilijk was om de Verenigde Staten überhaupt binnen te komen, want ja, als je geen vaststaand plan hebt en de creditcard ook nog eens niet op jouw naam staat, maar op die van je moeder…..ja, dan ben je toch wel erg verdacht. Maar, ze mocht uiteindelijk het land in. Begon in Boston (prima start, doet nog een beetje Europees aan), is in New York geweest (Harlem viel mee, had het spannender verwacht, Greenwich Village is wel apart, een beetje gay-achtig), in Washington (mooie gebouwen, maar saai en doods en grijze mensen), Orlando (een ramp), Philadelphia (Muttermuseum) en San Francisco (geweldig). Lekker en gezond eten is duur, dus duikt iedereen op de fastfood, en is het niet vreemd dat bijna elke Amerikaan dik is…

Van de week kregen we een ansichtkaart van haar uit Amerika:

Ze schrijft op de achterkant, dat ze deze Amerikaanse wagen nog niet met eigen ogen gezien heeft. Of de auto iets voor ons is? Het is een Gran Torino Alameda. Het is een schilderij, olie op canvas, gemaakt in 1974 door Robert Bechtle. Robert Bechtle is één van de belangrijkste beoefenaren van het Amerikaanse Fotorealisme. De locatie waar deze auto geschilderd is, ergens in San Francisco, is ruim 30 jaar later nog steeds te herkennen, zo ontdekte iemand die een paar straten ervan af woont….

De schildering van deze Gran Torino Alameda is het beroemdste werk van Robert Bechtle. Als je googelt, kom je wel meer van hem tegen.

Onze nicht gaat nu nog een tijdje Canada tot zich nemen….