Er zijn alweer enkele afleveringen geweest van dit programma. Net 5, woensdagavond, 20.30 uur. Een semi-wetenschapsquiz, grappige ondertoon, soms flauw, maar je kunt het programma lekker over je heen laten komen. En je steekt er nog iets van op ook.

Het programma begon een paar jaar geleden onder de titel ‘Onder de tram’ op Ned 3, maar de netcoördinator oordeelde dat er geen plaats meer in de herberg was voor dit programma. Joep van Deudekom en Rob Urgert namen het format mee naar Net 5. Ze presenteren het nu al drie jaar onder de naam ‘Tussen de oren’. Dit jaar spelen Jeroen van Koningsbrugge en Katja Schuurman als vaste spelers mee, iedere aflevering met iemand anders naast zich. Ik was wat sceptisch over de deelname van Katja, maar ik moet zeggen dat ze alleszins meevalt. Een groter struikelblok vind ik het feit dat het programma ondergebracht is bij een commerciële zender. In een tijdspanne van 55 minuten komen twee reclameblokken voorbij…..Er is echter een onderzoek geweest naar hoe je een leuk programma nog leuker kunt maken: niet door bepaalde muziek of bepaalde achtergrondkleuren, maar door het programma te onderbreken met commercial breakdowns, reclameblokken dus…..Iedereen heeft een hekel aan die reclames, dus zodra het normale programma weer begint, staat men er meer open voor. De vraag is natuurlijk wie de opdrachtgever van dit onderzoek is geweest. Ik ga namelijk programma’s die onderbroken worden door reclames zoveel mogelijk uit de weg. Voor ‘Tussen de oren’ heb ik echter wel een zwak….

Een paar vragen:

1. Hoe juicht iemand die blind geboren is, als hij een positieve fysieke sportprestatie geleverd heeft, iets gewonnen bijvoorbeeld?
2. Hoe lang blijft een verkoudheidsvirus op een bankbiljet zitten?
3. In Amerika, bij het sporten, wie krijgen de meeste ongelukken?
4. Waaraan kun je bij een kip zien welk kleur ei de kip legt?
5. Gegeven: 2 mannen, marshmellows, 4,96 meter. Wat doen die mannen met de marshmellows?

De antwoorden kun je lezen in het reactieveld…..