Zo af en toe surf ik naar de website van de provider van mijn weblog. dan ben ik benieuwd naar de statistieken. Je kunt allerlei soorten cijfers naar voren roepen. Wat je ook wil weten, steevast wordt het aantal hits vermeld en het aantal visits. Hits zijn het aantal bezoekjes die aan de website gebracht worden, visits het aantal bezoekjes op één dag. Als je vanuit een bepaalde computer op één dag driemaal de website bezocht hebt, dan zijn dat 3 hits, en 1 visit.

Kijk je naar de landen die jouw website bezoeken, dan val je van de éne verbazing in de andere: natuurlijk komen de meeste bezoekers uit Nederland, maar veel komen er ook uit de United States, Duitsland en de Russische Federatie. Verder doen China, Engeland, Frankrijk, België, Tsjechië, Canada, Zweden, Japan, Israël, Italië, Taiwan, Roemenië en Singapore (hoewel ik dacht dat Singapore geen land was) ook nog mee.

Je kunt de hits/visits natuurlijk ook sorteren naar de verschillende dagen, of naar de verschillende tijden (hele uren), of naar de verschillende hosts.

De laatste twee, drie weken valt me iets geks op als ik kijk naar het aantal hits, het aantal visits en de hosts: er is een host (86.90.64.x) die sinds die tijd zorgt voor heel veel hits, en slechts een paar visits. April: 230 hits, 6 visits. Tot nog toe in mei: 68 hits, 5 visits. Ik kan me niet voorstellen dat iemand op één dag zo ontzettend vaak mijn website bezoekt. Het mag natuurlijk wel, maar ik heb er eerder gevoelens bij van, hier klopt iets niet.

Vooralsnog kijkt de provider er niet van op……