De keren dat we in Cambridge waren, op bezoek bij zoon R., hoorde daar ook een bezoek aan de Fudge Kitchen bij:
Fudge, voor wie het niet kent: heel in de verte zou je de smaak kunnen vergelijken met die van fondant. Fudge is minder versuikerd. Als de fudge vers is, is de buitenkant ietwat hard en de binnenkant stroperig vloeibaar. Kleverig, dat wel. De basis is voornamelijk chocola, donker of wit, en cacao. Daarnaast, afhankelijk van wat de smaak van het eindprodukt moet worden, wordt er iets gedaan met noten, fruit (aardbeien bijvoorbeeld) en drank (whisky) en wat essences.

Afgelopen weekend kwamen we precies op het moment dat een rol fudge gemaakt werd:

Vers van de pers, nog een beetje warm….het smelt op de tong. (Natuurlijk mochten we stukken proeven van de plakken die niet goed gesneden waren.)