Minimaal eenmaal per maand doen we voor wereldwinkel Tilburg bij verschillende leveranciers in Culemborg nijverheidsinkopen. Artikelen die goed lopen moeten aangevuld worden, en je kijkt uit naar nieuwe produkten.

Gisteren viel mijn oog op een collectie die je niet zou verwachten bij een importeur van nijverheid uit Afrika: een set van zes zeepstenen karakters uit de Simpson-serie. Ik kon hem niet laten staan.

Van links naar rechts: Groundskeeper Willie, de conciërge van de lagere school in Springfield, het fictieve plaatsje waar het gebeuren rondom de Simpsons zich afspeelt; Bart Simpson, de zoon van Homer Simpson, die rechts van hem staat; Lisa Simpson, de dochter van Homer; Charles Montgomery Burns, eigenaar van de nucleaire centrale in Springfield, de baas van Homer; Chief Wiggum, de politiechef van Springfield.

De sculpturen zijn door craftsmen in Tabaka, Kenya, met de hand gemaakt:

Het spreekt voor zich dat de ene sculptuur nooit exact de andere zal zijn. Het zijn unieke producten.

De winkelwaarde van de set (van 6) is niet echt goedkoop (180,00 euro), maar je weet nooit of er niet toevallig een verzamelaar binnenkomt…..