Onze dagelijkse boodschappen (die we één maal per week doen) doen we voornamelijk bij de Aldi en de Lidl. Wat er niet voorradig is, daarvoor gaan we naar Albert Heijn. AH heeft regelmatig allerlei acties: hamsterweken, bonusplakken, of wat dan ook. Meestal vergeten we daar een graantje van mee te pikken. De tweede helft van april had Albert Heijn de actie dat je bij elke 5 euro aan boodschappen een eftelingpunt kreeg. Bij 4 punten was je spaarkaart vol, en had je de mogelijkheid om een kaartje voor de efteling te kopen met 8 euro korting.
Deze actie lieten we niet aan ons voorbij gaan. Hoewel de actie slechts drie weken duurde (van 14 april tot 3 mei), hadden we vrij snel ruim 2 kaarten volgespaard. Kun je nagaan hoe duur de Albert Heijn is, want wij bezoeken de AH slechts voor de leftovers….
Je hebt/had tot en met 14 juni de tijd om volle spaarkaarten in te wisselen voor een kaartje voor de Efteling, met die 8 euro korting. Daar dachten we vandaag (13 juni) net op tijd aan.

We vroegen aan zoon O. en schoondochter M. of ze het erg vonden als wij hun dochter, onze kleindochter, mee naar de Efteling namen. Tenslotte is de Efteling maar een steenworp afstand van Tilburg. ‘Neem alsjeblieft mee, dan kunnen wij ongestoord poetsen en klussen. Er moet nog van alles gedaan worden….’

Het spreekt voor zich dat het sprookjesbos voor zo’n kleine meer dan genoeg indrukken biedt.

Tussen de ‘cultuur’ door, moet je natuurlijk wel je energie kwijt…bijvoorbeeld zelf je buggy duwen:
Of proberen of de wip iets voor je is:
Op weg naar de uitgang aan het eind van de middag liepen we zomaar de Eftelingganzen tegen het lijf, die door een muzikant naar hun thuisbasis werden begeleid. Daar moest Y. toch wel even het hare van weten….
Een geweldige dag. Het weer zat ook nog eens mee.