Het is niet bij elke bijeenkomst in den lande, maar wie voor de eerste keer kennis maakt met de Weight Watchers zal zich verbazen over de speelgoedpapegaai, die op de tafel ligt voor de gewichtsconsulent(e). In het welkomstpraatje naar de nieuwkomers toe, komt de papegaai ter sprake, op een moment dat het beest met een vloeiende beweging op de schouder gezet wordt: `als jullie later op de avond trek krijgen, en de koelkast open doen, dan moeten jullie aan deze papegaai denken, die dan zegt: “Niet doen, niet doen…!!”`

In Frankrijk heb je ook een papegaai, maar dan heet-ie péroquet. Een péroquet in Frankrijk heeft niets te maken met welk dieet dan ook. Het is ook de naam voor een drankje. Telkens als we in Frankrijk geweest zijn, moeten we minimaal eenmaal ergens, waar dan ook, op een terrasje een péroquet gedronken hebben. Het is moeilijk te zeggen, waarom, maar het is iets dat bij ons vakantiegevoel hoort.

Een péroquet is pastis of ricard met muntsiroop, met een kan koud water ernaast, zodat je zelf de sterkte kunt bepalen….
Vooral bij zonnig weer is het lekker. En de afgelopen dagen hebben we over het weer totaal niet te klagen gehad…..