Ik was op stap met een boeddha.

De klant die de boeddha gekocht had, is iemand die twee keer in de week van het station op weg naar haar werk, langs de wereldwinkel komt. Op een bepaald moment zag zij de boeddha, liep de winkel binnen, kocht de boeddha, en vroeg of die apart gezet kon worden, zodat ze hem op weg terug naar huis mee kon nemen. Goed plan, totdat ze de boeddha probeerde op te tillen: die krijg ik nooit mee naar de trein gesjouwd….Ze vroeg uitstel van executie, om mensen uit haar omgeving te vragen met de auto de boeddha op te halen. Ze bleek in Utrecht te wonen. Dat was begin mei. Zo langzamerhand begon de boeddha wel in de weg te staan. Toch nog maar eens bellen: ja, nee, ik ben zelf inmiddels verhuisd, grote puinhoop, vakantieperiode, het lukt niet. Voorstel: zullen wij de boeddha komen brengen, en mogen we daar dan geld voor in rekening brengen? Prima, als jullie dat willen doen…wanneer?

De boeddha is mee geweest naar Culemborg. Daar had ik nog wat food-inkopen te doen, en er moest een pakketje opgehaald worden dat al even klaar stond.

Omdat we toch in de buurt waren, leek het wel zo leuk om wat kaas te kopen bij een kaasboerderij in Cothen, een dorpje vlakbij Wijk bij Duurstede. Het pontje Rijswijk – Wijk bij Duurstede genomen. Geen uitingen gezien in de zin van voor of tegen de solozeiltocht van Laura Dekker. Wel bij Welkoop een setje van 4 vliegenplakstrips gekocht, want die vliegen zijn heel lastig de laatste tijd, en ze zijn er in vrij grote getale.
Tot een 5 jaar geleden, hebben we zo’n 9 jaar een seizoensplaats gehad op een boerencamping bij Cothen. Bij de camping was altijd al wel een zorgboerderij, maar sinds die tijd ging de zorgboerderij zijn vleugels uitslaan. We mochten nog een jaar uitdrijven, maar daarna ging alles op de schop. Die camping stond naast de kaasboerderij. De winkel bij de kaasboerderij was dicht, helaas….maar dat staat een bezoekje aan de nieuwe camping niet in de weg: er is hard gewerkt, er is veel veranderd, maar niet ten nadele….Camping De Bossewaard heet het nu.

De boeddha ging ook mee naar mijn zus J. Die woont in Utrecht, dus dat kwam mooi uit. Ik had geluk, ze had net een vrije dag genomen. Wij, onze familie, zijn in gedachte altijd wel bij elkaar, maar lopen elkaars deur niet plat. Tja, Tilburg, Den Haag, Utrecht, Winsum (Groningen), Garnwerd. Het was heel gezellig. Ze wenste me veel succes met de boeddha. Ze vond hem zelf ook mooi.

Ik moest nog even wachten, voordat de klant thuis was, en dus nam ik de boeddha mee naar een pleintje in de buurt. Daar stond een beeld van Jan van Scoorel: kijk boeddha, daar is Utrecht nou trots op, hij was een belangrijke Utrechtse schilder, begin 15de eeuw.