Om een lang verhaal kort te maken:

We hadden nog een Blokkerbon, en hebben daar onder andere sokken van gekocht. In de uitverkoop, de helft van de helft, je kent dat wel.

Vanochtend deed ik de sokken aan. Waarom weet ik niet, maar ik doe altijd eerst een sok aan mijn rechtervoet aan. Wat zie ik staan? Een L, wit op donkergrijs. Ik pak de andere sok, en jawel, daar staat een R op. Ben ik nog zo gek om de sok die ik aan had, uit te trekken, en de R aan mijn rechtervoet te doen. Van de weeromstuit begon ik heel militaristisch te lopen: links, rechts, links rechts…. Je vraagt je af wie zoiets verzint: een L op de ene sok zetten, en een R op de andere. Nu ja, er schijnt toch wel iets achter te zitten: het patroon komt beter uit, als je de sokken op de juiste manier draagt. Moet je natuurlijk wel sandalen dragen, en een korte broek….

Zo hoorde ik dat er ergens een set van 7 paar sokken in de aanbieding was. Op het ene paar staat ‘maandag’, op het volgende ‘dinsdag’, enzovoorts.

Het moet niet gekker worden…..