Regelmatig wordt er in de winkel een pallet bezorgd, waarop dozen met food-artikelen staan. Omwikkeld met een cellofaanband om de boel bij elkaar te houden. Van boven min of meer open. Zo ook vandaag. Niks bijzonders eigenlijk. Totdat een winkelmedewerker allerlei glinsterende ‘stofjes’ op de dozen zag liggen, glassplinters.

De vervoerder was de winkel al uit, maar nog niet weg. Hij was bezig de retourpallet in de vrachtauto te leggen. ‘O, ja sorry, helemaal vergeten te zeggen. Tijdens het rijden is er iets van glas kapot gevallen, bovenop jullie bestelling. Ik dacht dat ik alles al wel zuiver gemaakt had….’ Dat viel dus tegen. Ik geloof dat hij zich meer zorgen maakte over dat wat kapot gegaan is, dan wat het voor gevolgen had voor onze bestelling.

Van boven tot onder zat het onder de glassplinters. Met de stofzuiger erbij zijn de dozen van de pallet afgenomen. Dan nog bleken er schilfertjes glas op sommige dozen achter te blijven. Telkens was er wel een andere vingertop die bloedde, en dus een pleister nodig had. Gelukkig zitten de producten die in de winkel komen te liggen, in omdozen. De klanten hoeven niet bang te zijn.

Ze zeggen wel eens: zand schuurt de maag…..maar met glas zou ik toch wat voorzichtiger zijn.