En dan bedoel ik niet die zwarte balkjes die mensen op hun ogen geplakt krijgen, wanneer ze ‘onherkenbaar’ in beeld gebracht moeten worden.

Soms kijk ik naar uitzendingen via een commerciële zender. Daar moet ik heel wat voor overwinnen, want ik haat die reclameblokken waar de programma’s mee doorspekt zijn. Om het kwartier heb je vijf minuten reclame. Een hel.

Al enige tijd geleden hebben de commerciële zenders een nieuw speeltje geïntroduceerd: het balkje rechts boven in beeld, waarop aankondigingen staan van programma’s die nog moeten komen, of wat er ‘nu’ op een andere zender te zien is. Dwars door een film heen bijvoorbeeld. Wordt er in de film net iemand vermoord, zie je rechts boven in beeld zich een balkje ontvouwen waarop aangekondigd wordt dat op RTL 7 ‘The first 48 hours’ bezig is. Hierin worden rechercheurs gevolgd tijdens de eerste 48 uur nadat een misdrijf heeft plaatsgevonden. Of je kijkt naar ‘Bouw een nieuw leven’. Hierin wordt vooral het verbouwen van een pand gevolgd. Het gaat om het architectonische. Komt het balkje weer tevoorschijn, met de tekst ‘Woensdag 21.30 uur: Bouwval gezocht’.

Kortom: er is een nieuwe irritatie geboren…..