Ik ben geen techneut. Een paar basishandelingen kan ik nog wel verrrichten, maar dan houdt het ook op.
Als de auto een lekke band heeft, kan ik de band nog wel verwisselen; als er een lampje kapot is, lukt het na enig speurwerk van welke kant de lamp benaderd moet worden ook wel om die te vervangen, maar kom niet aan met motorische mankementen.

Zo ook de computer. Ik kan werken met de programma’s die erop staan. Ik kan niet al te ingewikkelde downloads uitvoeren, maar programmeren kan ik niet.
Een website bouwen, nee, daar heb ik geen kaas van gegeten. Voor deze website/dit weblog heb ik mijn heil gezocht bij een host die eveneens de mogelijkheid biedt te kiezen uit een aantal kant-en-klare formats. Daar kun je dan zelf nog wat dingetjes aan veranderen. Ach, voor datgene dat je te melden hebt, voldoet het prima. Echter, het reactieveld, daar ben ik toch niet echt tevreden over. Die code-invulling, die had wat eenvoudiger gekund (een slechtziend iemand zal de code niet snel goed weergeven), maar is niet onoverkomelijk. Aardiger lijkt het mij voor degenen die reageren, om in het reactieveld een veld te hebben, waarop een link naar hun eigen webadres (als ze die hebben) ingevuld kan worden.

Ik dacht, misschien kan de host zoiets wel inbouwen. Laat ik dat eens aan de helpdesk vragen. Daar kwam een antwoord op:

U kunt via een html formulier een link of veld hiervoor aanmaken. Hiervoor moet ons script gebruikt worden (het is niet mogelijk de mailform in Frontpage te gebruiken op onze servers): Om het u te vergemakkelijken hebben we een tool ontwikkeld om dit script aan te maken: http://one-docs.com/tools/formmail/

U kunt het ook zelf doen: om het script van FormMail te activeren, dient u de volgende (basis)code te gebruiken (dit is slechts een voorbeeld – u dient in de velden mogelijk verschillende codes in te voeren): <FORM method=”post” action=”http://www.uwdomein.nl/cgi-bin/formmail.pl”> <input type=”hidden” name=”recipient” value=”ik@uwdomein.nl”> <input type=”hidden” name=”subject” value=”U kunt hier het onderwerp invoeren”> <input type=”hidden” name=”redirect” value=”http://www.uwdomain.nl/newpage.html”> </FORM> Belangrijk: gebruikt u als ‘recipient’ wel een e-mail dat aan uw domein is gekoppeld. Dus: bijvoorbeeld bij het domein ‘uwdomein.nl’ een eerder aangemaakt e-mailadres als bijvoorbeeld ‘ik@uwdomein.nl’.

Voor meer informatie over FormMail kunt u hier kijken:

http://www.scriptarchive.com/readme/formmail.html

http://www.naarvoren.nl/artikel/formulieren/

Ik heb gekeken naar de tool om het script aan te maken, dat script kwam er, maar waar ik dat moet gebruiken, gooi maar in mijn pet. En de rest van het antwoord….misschien kan iemand anders er garen van spinnen…
(ik had eigenlijk gehoopt dat de host zelf het reactieveld aangepast had.)