Bureau Cultuurmakelaar Tilburg geeft in het pand Noordhoekring 97 aan kunstenaars de ruimte om er te werken.
Eind 2008 heeft ‘Kant’ zich er gevestigd. Design met een sociale missie.
“Kant is een creatief atelier voor Tilburgse vrouwen uit verschillende culturen. Vrouwen die moeilijk aan regulier werk komen, maar wel creatief en nuttig willen zijn, komen vier ochtenden in de week bij elkaar om te handwerken. We maken uiteenlopende designproducten en kunstprojecten in een geheel eigen stijl.” aldus coördinatrice Marieke Wouters.

Eén van de projecten is om het huis van buiten en van binnen te bekleden met haakwerk. Kinderen van het naastliggende Odulphuslyceum helpen flink mee. Handnijverheidslessen krijgen weer status: tenslotte werk je mee aan een kunstproject.

Het buitenproject is zo goed als klaar. Het resultaat valt zeker op: