Een Belgisch cabaretier. Ik had er nog niet eerder van gehoord. Vrienden van ons wel: die hadden al een eerdere show van hem gezien (War), en hadden onlangs kaartjes gekocht voor de voorstelling ‘Je zal alles worden’ in De Poorterij in Zaltbommel. Maar ja, ze konden achteraf niet op die dag. Of wij zin hadden. Ja dus.

Wouter is vorig jaar vader geworden van een zoon. Daar heeft hij een boekje over geschreven: ‘Waarom je moeder en ik bijna altijd een kamerjas dragen’. Subtitel: ‘Brieven aan mijn zoon’. Zijn show laveert tussen voordrachten uit dat boekje, en conferences rondom het thema ouder-kind. In sneltreinvaart. Af en toe wordt het publiek bij de voorstelling betrokken. Een goede mix.

Ja, Wouter Deprez was een openbaring voor ons. Hoewel in principe iedereen de voorstelling lachend zal verlaten, is deze show vooral een aanrader voor ouders met kleine kinderen, en voor mensen die op kleine kinderen (moeten) passen. Of voor mensen die een kinderwens hebben.

Nou vooruit, een fragmentje:

Als je merkt dat wij er moe en afgeleefd uit zien,
dat we bloeddoorlopen ogen hebben,
dat we ons voortslepen door huis,
dan komt dat omdat we jou het verschil tussen dag en nacht niet uitgelegd krijgen.