Het is toch weer een tijd geleden, niet zozeer dat het gesneeuwd heeft, maar dat het door de aanhoudende kou langere tijd blijft liggen. Voor de schaatsers is dat minder, want sneeuwijs schaatst niet fijn. Het winters landschap brengt het meest creatieve in de mens naar boven. Mensen trekken er met muts, sjaal, handschoenen en fototoestel op uit om deze tijdelijke aard voor eeuwig vast te leggen. Her en der heb ik op de verschillende sites mooie dingen gezien.

Winters weer levert fotogenieke momenten op. Het is ook de reden dat films die opgenomen zijn in de buurt van de Zuidpool of van de Noordpool bij mij een streepje voor hebben. Smilla’s sense of snow, zowel boek als film… zeer de moeite waard.

Eigenlijk zouden dit soort winterse beelden er voortdurend moeten zijn, alleen moet de temperatuur dan zodanig zijn dat je zonder jas buiten kunt freeweelen. Winters landschap, zomers weer.

Maar ja, misschien wordt dat ook weer saai, is het spannende eraf….want gladheid, dat hoort er wel bij. Nederland mag dan compleet ontregeld zijn geworden, ik had het wel willen meemaken als al het strooizout echt op was.