Vandaag twee viertallenwedstrijden gespeeld in Kruiningen, Zeeland (bridge). Er was vanochtend nog wel een weeralarm afgekondigd door het KNMI, maar anders dan in het Noorden viel het in het Zuiden alleszins mee. De worstenbroodjes die we voor de zekerheid meegenomen hadden, hoefden niet aangesproken te worden. We hadden geen oponthoud.

Het spreekt voor zich dat bellen of gebeld worden tijdens de wedstrijd verboden is. Om die reden wordt men verzocht om z’n mobieltje in te leveren. Alle mobieltjes worden in een aparte doos bewaard. Niet iedereen levert z’n mobieltje in. Ik ook niet. Ik zet ‘m gewoon uit, en houd ‘m bij me.

Jawel hoor, je kon erop wachten: het eerste muziekje schalde al uit de doos. Vrij hardnekkig. Mobieltje vergeten uit te zetten. Hij/zij was niet de enige…de éne ringtone werd gevolgd door de andere. Had je net uitgedokterd wat de beste kans was om een contract te maken, kwam er weer één of andere jingle. Ergens uit de zaal hoorde ik: ik vraag Deep Purple aan!

En de wedstrijdleider? Die maakte het niet uit….de persoon in kwestie beantwoordde zijn/haar mobieltje niet, en daar ging het om.