Over het algemeen is het wel prettig, het hebben van een éénmanspost. Werk moet altijd gedaan worden, maar je kunt zelf enigszins bepalen in welke volgorde. Zolang er geen deadlines zijn, zoals de BTW aangifte, de maandafsluiting, de jaarafsluiting, de grootverbruikers die bevoorraad moeten worden, enzovoorts, kun je aardig freewheelen.
Er kleeft echter één groot nadeel aan het beoefenen van een éénmansbaan: als je ziek bent geweest, of wanneer je van vakantie teruggekomern bent, is al je werk blijven liggen. Het stapelt zich op. Niemand neemt het van je over. Het is ook niet makkelijk om over te nemen. Langere tijd achter elkaar vakantie opnemen is voor mij uiterst lastig, dwz het kan wel, maar ik krijg de rekening na afloop dubbel gepresenteerd.

Nu is het wel zo, dat als ik er niet ben, dat het leveren van koffie aan grootverbruikklanten gewoon doorgaat. Er wordt alleen bijgezegd dat de rekening die erbij hoort, wel nagestuurd wordt. Werkt goed. Niemand klaagt.

Vorige week heb ik cadeaubonnen bij FairSupport (een afsplitsing van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels) besteld. Ik kreeg een e-mailtje dat de bonnen maandag op de post zouden gaan, dat we ze dinsdag dan wel in huis zouden hebben. Ze zijn er nog steeds niet. Toch maar even bellen: ja nee, degene die voor de cadeaubonnen zorgt, is ziek geworden, maar ze is er vandaag weer….ik zal ze even geven. Tja, ze was maandag ziek geworden, maar vergeten om door te geven dat er cadeaubonnen opgestuurd moesten worden….Sorry, sorry, wanneer had u ze nodig? Vandaag dus…..Oei, dat zal niet meer lukken. Wat nu?

Nou ja, ze worden alsnog opgestuurd. Beetje laat, maar goed, ik verzin wel iets als alternatief. Een tegoedbon die recht geeft op een cadeaubon, bijvoorbeeld…

Brothers in crime (m/v), die éénmansposters…..