‘Gerrit, ik wil geen risico lopen met mijn knie….is het niet verstandig om met de rolstoel naar het concert te gaan?’ ‘Waarom niet, er zal vast wel ergens beneden tegen het podium aan ruimte zijn om een rolstoel neer te zetten.’
(Even ter verduidelijking: na het overlijden van de ouders van mijn partner kregen wij de beschikking over hun rolstoel.)

Zo gezegd, zo gedaan. We kwamen eraan en vroegen of er een mogelijkheid was om met de rolstoel ergens van het optreden te genieten. ‘O, komt u maar mee.’ Daar gingen we….langs kratten fris, langs vaten bier, langs een opslagplaats voor reservestoelen, kratten statiegeld, toneelattributen, bagagekarretjes, enzovoorts. Op weg naar de lift naar boven, normaal gesproken alleen gebruikt door het personeel. De laatste deur werd opengedaan….’nou daar is het, daar kunt u met uw rolstoel staan.’ Het leek wel een open skybox. Volop ruimte, extra stoel voor mij, als begeleider, overzicht over de zaal (hutje mutje, volledig uitverkocht), en een geweldig uitzicht op het podium.

En maar klagen, die rolstoelers…..

We zagen een geweldig, uitgebalanceerd, volwassen concert. Veel beter dan de vorige keer. Nou vooruit, om het af te leren…:
http://www.youtube-nocookie.com/v/wJG3t6tJMPU

En nee, hun nieuwe CD, Gioia, was inderdaad nog niet te verkrijgen….