Die houdt in: Meer mensen schoon drinkwater

Waarin staat:
Meer mensen leven in een duurzaam milieu in 2015 door het integreren van duurzame ontwikkeling in nationaal beleid en halvering van het aantal mensen zonder toegang tot veilig drinkwater.

In het tweede deel staat:
Voor 2020 zijn de levensomstandigheden van tenminste 140 miljoen bewoners van krottenwijken verbeterd.
(Maar daar gaat het nu even niet om.)

In 1992 is 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldwaterdag. De waterproblematiek moet bij een breder publiek kenbaar gemaakt worden door het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water. In Nederland worden rond die datum ook allerlei evenementen georganiseerd.

Vandaag worden onder de naam ‘wandelen voor water’ her en der sponsorlopen georganiseerd voor kinderen uit de groepen 7 en 8. De kinderen gaan 6 km lopen met 6 liter water op hun rug. Ongeveer de afstand die leeftijdsgenoten uit ontwikkelingslanden moeten overbruggen om aan water te komen, en het gewicht dat ze mee moeten zeulen. Met de opbrengst worden drinkwaterprojecten en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden gesteund.

Morgen wordt op een ludieke wijze de aandacht gevestigd op het veelal ontbreken van goede sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden: Simavi heeft de organisatie in handen van de Nederlandse bijdrage aan de langste toiletrij ter wereld.

Dat wordt dus: in de rij voor je behoefte….