We hadden nog wat bioscoopbonnen, en we hadden onze zonnebank die niemand wilde hebben, bij de ijzerhandelaar te gelde kunnen maken. Een goede basis om naar een film te gaan die niet hoog op je verlanglijstje staat, maar die toch wel iets moet hebben. Avatar in 3D.

Het is een film waarbij het om de visuele effecten gaat, de special effects. Hij kreeg een terechte Oscar daarvoor. Het verhaal moet je op de koop toe nemen.
Bij het naar binnengaan kreeg iedereen een Dolby 3D-bril in de handen geduwd. Als je al een bril draagt, is zo’n bril over een bril wel even wennen. Voegde die bril echt iets toe? Eigenlijk niet, maar hij was wel onmisbaar, omdat je anders dubbel zag. De éne keer de ondertiteling, de andere keer een personage. Zonder bril was de film veel helderder. Zodra je de bril opzette, werd de film somberder, maar kon je het geheel wel beter zien.

Ik moet wel zeggen dat de 3D-ervaring die ik had bij de Pandadroom in de Efteling, dat die overweldigender was, dan de 3D-ervaring bij Avatar.

Als een film afgelopen is, blijf ik altijd nog even zitten om de aftiteling voorbij te laten komen. Zo ook nu. Het licht ging langzaam aan….’Doe die stomme bril toch af’ zei m’n partner, ‘over een paar jaar krijg je zeker ook nog een kabeltje mee die je in de vloer onder je stoel kunt inpluggen, om de dingen en mensen in de film echt te kunnen voelen, en om alles in de film te kunnen ruiken’….

Wie zal het zeggen, de techniek staat voor niets.