Onze vriendin in Fontenay-en-Parisis had naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag een C-party georganiseerd. Het feest stond zoveel mogelijk in het teken van de C.

Er werd Champagne geschonken, Cola, Cassis, Cider, Chaudfontaine, Cabernet Sauvignon en toch ook nog wel iets als Oasis, een soort ranja. Vooral voor de kindjes die er rondliepen. Er werd Chips in verschillende soorten op de tafels gezet. Later op de avond was er een buffet; hier hebben ze toch maar de eis van de C vaarwel gezegd, anders werd het wel heel ingewikkeld om iets gevarieerds op tafel te zetten.

De gasten die kwamen hadden stuk voor stuk hun best gedaan om zich te presenteren als iets met een C: er was een Caesar, er waren Cowboys, er was een Clericale geestelijke, er was een Chinese, een Chat, een Chien, iemand was geheel blauw met een zon en een ster, de Ciel, er was iemand die gewoon Crazy was (maar er wel als een geestelijke uitzag), er was een Corbeau (raaf), iemand kwam als Cadeau, als Caterpillar (vlinder), als Courtisane, als Caviste (iemand die zich met de fabricage van wijnen bezighoudt), als Cochon (varken), als Chico Marx, als Clown, als Cliniclown, iemand had zich omhangen met Carottes, Courgettes en Céleri, enzovoorts, enzovoorts. Zelf kwam ik als Chippendale, maar het werd mij verboden om mijn act op te voeren…:))

Een goede vriendin van de jarige zorgde als Chanteuse voor de muzikale omlijsting. Met een contrabassist/gitarist en iemand op keyboards als begeleiding zong zij mooie, gevoelige nummers. Jazzy.

Het was een heel ongedwongen, erg gezellig feest.