Een paar maanden geleden heb ik voor mijn verjaardag onder andere twee bloembakken gekregen. Van die bloembakken, die je aan een balkon kunt hangen. In verband met moederdag, waar we zelf eigenlijk niets mee hebben, maar onze zoon en zijn vrouw wel, leek het ons wel een leuk idee om die bakken te vullen, en om haken te kopen, zodat de bloembakken aan het balkon kunnen hangen.

Ons senseo-apparaat heeft kuren. Hij pompt het water niet goed meer op. Waarschijnlijk zit er een filtertje verstopt, maar daar kunnen we niet bij. Hij is al wel ontkalkt. Toevallig valt het apparaat in de serie die Douwe Egberts terug heeft laten roepen, vanwege eventueel ontploffingsgevaar. Daar hadden wij geen actie op ondernomen, omdat we eigenlijk geen zin in die rompslomp hadden. Maar beter laat dan nooit…..
We namen hem mee naar De Harense Smid. Eén verkoper zei dat we onderzoekskosten moesten betalen, de ander vond van niet. Ons argument was, dat Douwe Egberts zelf opgeroepen heeft om de apparaten naar Philips te zenden. Dat gaf de doorslag. We zijn benieuwd hoe die terugkomt.

Vanuit De Harense Smid was Intratuin het dichtstbijzijnde tuincentrum om te kijken waarmee de bloembakken het best gevuld kunnen worden, en om de haken te kopen. Meteen bij de ingang vonden we wat we zochten. Een bak met plantjes en een bak met kruiden en aardbeien. Op naar de kassa. Dat was nog niet eenvoudig: via een pad dat door de hele winkel geleid werd, langs allerlei prullaria, bereikte je eindelijk de kassa. Afsnijden lukte niet. Onderweg dacht ik steeds: we hebben toch nog waardebonnen van Intratuin? Hadden we die nou maar bij ons. Want ja, die bakken vullen is wel leuk, maar je bent toch meer geld kwijt dan je aanvankelijk denkt. Later zagen we bij de Aldi perkplantjes, ook leuk voor in de bloembakken, en veel goedkoper…..maar ze zagen eruit alsof ze al dood waren. Nee, dan kun je beter iets meer uitgeven aan goed spul.

Thuisgekomen bleek dat de waardebonnen niet van Intratuin waren, maar van Groenrijk. Eigenlijk zou je een algemene waardebon moeten hebben, in te wisselen bij elk tuincentrum. Zoals een bioscoopbon, of een boekenbon. Een groenbon dus.