Het is dinsdag. Elke dinsdag haalt partner ons kleinkind aan het eind van de ochtend op van de kinderopvang. De tijd overbruggend tot één van de ouders thuiskomt van het werk. Er wordt visite gespeeld (mag ik thee inschenken, oma?), er wordt geverfd, pannenkoekjes worden gebakken, er wordt winkeltje gespeeld, er wordt geplakt en geknipt, enzovoorts. Standaard moet op de achtergrond een kinder DVD meedraaien. Dora scoort hoog.

Vandaag was de kinderopvang dicht….meivakantie. Dat waren we vergeten, althans, dat zit niet meer in ons systeem. Gevolg: kleindochter is de hele dag bij ons onder de pannen. Partner had ’s ochtends enkele afspraken. Of ik niet wat later op het werk kon komen, en de oppashonneurs voor zolang kon waarnemen….

Gelukkig ontdekten we iets dat nog niet uitgeprobeerd was: een soort playdo, maar niet zo gewillig, bleek. Ze was er even in verdiept, totdat ze vond dat opa een koe moest maken van de klei.
Maar dat kan opa niet; ik zal iets anders maken…..kijk, een paraplu.

Oja, doe nu de paraplu maar dicht…..