Ooit had mijn partner met haar oom een avondje uit afgesproken. Eten bij Zeezicht (bestaat niet meer), film als toetje. Het was heel wat, dat haar oom op het voorstel inging, want eigenlijk vond hij het zonde van het geld, en de tijd. ‘Je kunt thuis toch ook eten, en ik heb toch een TV….?’ Toen hij begreep dat partner zou trakteren, lag de zaak anders. Nadat ze hun bestellingen doorgegeven hadden, kwam alras de ober terug: Helaas meneer, het voorgerecht dat u besteld hebt, is op. Doe dan maar de salade. Toen het tijd werd voor het hoofdgerecht, moest de ober hen met de vis teleurstellen. Of ze geen vlees wilden….Om niet voor nog meer verrassingen te komen staan, hebben ze maar geen dessert besteld. Partner voelde een plaatsvervangende schaamte over zich komen…..neem ik mijn oom ook eens een keer mee uit. Laten we hopen dat de film alles weer goedmaakt. ‘Silence of the lambs’. Maar nee, ook de film viel niet in goede aarde.

Afgelopen zaterdag, in afwachting van het concert van Runrig, dronken we op het terras van een Ierse pub wat aperatiefjes in de vorm van bier en wijn. Omdat je er ook kon eten, bestelden we tevens een maaltijd. Drie kwartier later kwam de serveerster terug: Vinden jullie het erg om voor een aantal gerechten iets anders te kiezen? De kok heeft het nu heel druk (iedereen wil op tijd gegeten hebben in verband met het optreden). Sommige gerechten duren langer voordat ze klaar zijn. Partner was de pineut. Doe dan maar soep. Nou, die kreeg toch iets vloeibaars….we weten nog steeds niet wat aan de basis daarvan gestaan heeft. Lekker was het niet.
Zondagavond, terug in Tilburg. Als afsluiting van het gezellige weekend iets eten bij Central, tegenover het station. Partner had spagetti bolognese besteld, maar de bolognese bleek op te zijn…..Doe dan maar het drie-gangen-keuzemenu, van 19,95. Bij afrekenen bleek dat op verschillende keuzes binnen dat menu een meerprijs betaald moest worden…..Tja.
Gisteren waren we alletwee wat later thuis van het werk. Geen tijd en zin om te koken…..we eten wel friet. Laten de twee snackbars in de buurt nou net op maandag gesloten zijn…..dus werd het een portie Tja sieuw yuk, van de Chinees. Die was wel open.