Het afgelopen jaar heeft Ogham een reeks optredens verzorgd naar aanleiding van hun jubileum. Een paar maanden geleden hebben wij één van die concerten ook bezocht.

Gisteren verzamelden alle leden en oud-leden van Ogham zich in de ‘Gouden Carolus’, een kroeg die zich profileert als ‘de grootste huiskamer van Hilvarenbeek’. Afsluiting van het optreedseizoen. Vrije inloop.

Het ging er heel relaxt aan toe. Hadden drie mensen zin om iets ten gehore te brengen, dan gebeurde dat. Soms zette één iemand in, waarna de rest volgde. Vrijheid, blijheid. De stamtafel werd gebruikt als een soort muziekpodium.

Vader en dochter hadden zo hun eigen muzikale onderonsjes. En het moet gezegd, die violen geven de nummers vaak veel diepgang mee.

En dan die lepels, hè. Het zijn attributen waarvan het geluid niet weg te denken is van de Keltische en Schotse muziek. Niet iedereen is even bedreven in het hanteren van die lepels. Hier doet Hilde haar best:

We hadden begin van de avond nog een eetafspraak bij en met de vrienden met wie we eens per jaar een lang weekend ergens naar toe gaan. We hebben Ogham dus verder zonder ons laten improviseren.