Donderdagochtend had de kleine nog veel last van haar keel. De diclofenac verzachtte wel, maar de koorts was verre van weg. Zo tobde ze maar aan. Via een slangetje kreeg ze de broodnodige vocht toegediend, en wellicht ook andere bouwstoffen.

Oma/partner kwam rond elf uur op bezoek om te kijken hoe het ging. Gewapend met een gezinsfles Fanta en wat worstebroodjes. Je weet nooit. Tenslotte moet de kleine zelf gaan eten en drinken. De pijnstillers zorgen er voor dat ze dat dan ook gaat doen, zonder dat ze angst krijgt om te drinken of eten. En ja, de kleine dronk een volle beker sinas, at het brood rond de worst weg, en zei vol trots: ‘Nu ben ik weer beter’….

’s Middags kwam opa/me myself een vrolijke noot in de vorm van een ballon brengen….

Af en toe kwam de verpleegster poolshoogte nemen. Nadat ze hoorde dat de kleine Fanta gedronken had, met prik nota bene (doet extra pijn in de keel), nou dan kan dat slangetje er ook wel af. De kinderarts zelf kwam langs om te vertellen dat ze naar huis mocht…..wel driemaal per dag diclofenac, en zorgen dat ze blijft drinken en af en toe wat eet…De koorts was inmiddels significant gezakt.

Maw: inmiddels is ze weer thuis, ze slaapt veel.