De boys brachten nog iets mee uit Wales:

De flesjes bier zijn er twee uit een serie van negen. De Pen-Lon Cottage brouwerij ( http://www.penlon.biz/ ) produceert hun bieren zonder allerlei chemische toevoegingen. Ze probeert haar grondstoffen zoveel mogelijk uit de regio te betrekken. Het lichte flesje is een ‘light ale’ van 3,2% alcohol. Zo smaakt het ook, beetje waterig. Het donkere flesje is een ‘premium ale’ van 5,2% alcohol. De smaak ligt tussen een tripel en witbier, maar dan lichter op de tong. Het heeft wel iets.

De kaas is een zeer rijpe cheddar van de Snowdonia Cheese Company ( http://www.snowdoniacheese.co.uk/ ). Dit bedrijf stelt het regionale karakter van de produkten ook voorop. Het is niet mijn kaas: dat-ie scherp is, is niet zo erg, maar hij is erg droog. De kaas blijft plakken op je gehemelte. Ik ben ook geen liefhebber van oude kaas, daar heb je hetzelfde mee. AM daarentegen vindt de kaas heerlijk, vooral bij een glaasje port…

Iets anders: ik hoorde gister op het nieuws dat het Verenigd Koninkrijk op plaats één staat als het gaat om het minst aantal verkeersdoden per jaar. Daar keken we toch van op. David wil namelijk zijn rijbewijs gaan halen. Nu is het in Engeland zo geregeld, dat iedereen vanaf 16 jaar achter het stuur mag kruipen, en de weg op mag. Er moet wel iemand naast zitten die een rijbewijs heeft. Op deze manier kun je al doende rij-ervaring opdoen, zonder dat het je geld kost. Als je vindt dat de tijd rijp is, geef je je op voor het rij-examen, zowel schriftelijk als praktijk. Heb je het rijbewijs, dan mag je er alleen op uit. Kennelijk werkt het systeem, als je naar het resultaat kijkt: minst aantal verkeersdoden per jaar.