Egypte. Er is veel over geschreven, op TV wordt er veel aandacht aan besteed. Anti- en pro-Mubarakaanhangers. Mensen op kamelen, die zich richten tegen de anti-Mubarakfiguren. Mensen die normaal gesproken in de toeristensector werken. Een paar dagen geleden zag het ernaar uit, dat we getuige zouden zijn van een historische ontwikkeling, maar inmiddels is dat alweer een beetje afgezwakt, vooral nadat een gezant van de Verenigde Staten met de boodschap kwam, dat Mubarak het beste nog even kon aanblijven, om een nieuwe regering te vormen. (‘En het is zo zielig voor hem, want hij had toch zestig jaar van zijn leven gegeven aan de opbouw van Egypte…’) En als Amerika met ideeën komt, dan moet het volk van zeer goeden huize komen, wil het bepaalde ontwikkelingen in haar voordeel ombuigen.

Vandaag sprak ik iemand die komende dinsdag in Egypte arbiter zou zijn bij een groot bridgetoernooi. Het spreekt vanzelf dat dat toernooi gecancelled is. Het hotel waar hij zou verblijven was hetzelfde hotel waaruit de journalisten geëvacueerd zijn, omdat het daar te gevaarlijk werd. Een tijd geleden al had hij een een vliegticket gekocht via Expedia. Het spreekt voor zich dat de vliegreis niet doorgaat: gevaar, negatief reisadvies, enzovoorts. Hij probeerde het bedrag van zijn ticket terug te krijgen, maar Expedia is bereid om slechts het bedrag van de luchthavenbelasting terug te betalen. Ongeveer 55 euro op een bedrag van 300 euro. En de rest? Helaas pindakaas: u valt in de goedkope kaartjes klasse. Die bedragen worden niet teruggegeven. Expedia schijnt niet aangesloten te zijn bij een garantiefonds. Merkwaardig eigenlijk, gezien het feit, dat je heel vaak reclames op TV ziet van Expedia.

Hij probeert zijn geld nu nog terug te krijgen via de doorlopende reisverzekering die hij heeft, maar acht de kans op succes klein…..