Mijn broers en zussen wonen in Den Haag, Utrecht, Winsum en Garnwerd. De laatste twee zijn dorpjes in de provincie Groningen.

Vandaag was broer C met vriendin I uit Garnwerd op bezoek. Toch altijd een hele onderneming, van noord naar zuid, of andersom. Tilburg – Groningen is bijna net zover als Tilburg – Parijs, nou ja, het scheelt nog wel 150 km, maar toch. Ze combineerden hun bezoek aan ons dan ook met een bezoekje aan De Pont. Op de terugweg naar huis zouden ze zus J in Utrecht nog even aandoen.

Garnwerd, een klein dorpje op het platteland ten oosten van stad Groningen. I is niet anders dan gewend aan het leven op het platteland. Mij trekt het wonen in de provincie Groningen ook, hoewel Zeeuws Vlaanderen een goede tweede is. Ik vind het dan wel prettig als er in het dorpje in ieder geval een bakker, een slager en een supermarktje aanwezig zijn. De basisbehoeften…. In vergelijking met de meeste van de Franse dorpjes.

I hielp me meteen uit de droom: dan zal het toch moeilijk voor jullie worden. De meeste dorpjes op het platteland van Groningen zijn eigenlijk alleen een groepje huizen; ze hebben vaak wel eettentjes, maar winkels, ho maar. Daar keek ik toch van op. Als je boodschappen gaat doen, mag je dus niet snel iets vergeten, want je moet altijd naar ‘verweggistan’.

Natuurlijk heb je de iets grotere plaatsjes, Winsum bijvoorbeeld. Het plattelandskarakter is er dan niet echt meer. Een dorpje in Frankrijk dan maar? Nou nee, dat station zijn we gepasseerd….

Het was trouwens heel gezellig, zo samen met ons vieren.
Voor de inwendige mens was ook gezorgd: