Een tijdje geleden zag partner iets voorbijkomen van de Aktie van de Dag: een Palazzo Spectaculinair arrangement, voor de helft van de normale prijs. Entertainment en een diner, met Herman den Blijker als kok. Dat leek haar wel wat. Ze was reuze benieuwd naar hoe de gerechten van Herman nou eigenlijk smaken. Je ziet hem dan wel vaak op TV, maar laat het hem maar eens bewijzen…Een arrangement van 19.30 uur tot 23.00 uur. Zaal open vanaf 18.00 uur. Palazzo is eigenlijk een rondreizend idee. Ze had haar spiegeltent nu opgezet op het plein vlak naast station Amsterdam Bijlmer-Arena.

We hadden even het spoorboekje erop nageslagen. Omdat we beiden op het ogenblik niet in optimale conditie verkeren, leek het ons wel handig om de trein te nemen vanaf station Tilburg Universiteit. Een gratis parkeerterrein vlak naast het station….Heen was geen probleem; terug was even opletten ivm de laatste trein, maar dat leek ook geen probleem: die ging om 12.00 uur…..Nou, die konden we wel halen. Boeken dus…..

In de trein op de heenreis hadden een jongen en een meisje naast ons een probleem: zij bleek allergisch voor het sperma van hem, maar ze wil toch zwanger worden…..over een oplossing hoorden we ze nog niet praten….

Bij de informatie die we per e-mail toegestuurd kregen over de entourage bij Palazzo, werd toch wel aanbevolen er ‘gekleed’ bij te lopen, het is tenslotte een speciaal avondje uit….Ik kwam in mijn kast niet veel tegen, waarvan ik dacht: dit voldoet aan de eisen, maar uiteindelijk toch iets gevonden. Netjes (nou ja, extra netjes), en niet te opgedirkt. Bij aankomst bleek de dresscode gelukkig door de meeste gasten geïnterpreteerd te zijn als casual-netjes, net zoals ik aan had eigenlijk….

De avond was eigenlijk een opeenvolging van allerlei acts, onderbroken door een gang van het menu. Als voorprethapje stond al een amuse op tafel: brood met een drietal tapenades.

Het voorgerecht was, gezien het aantal gerechten dat tegelijk klaar moest zijn, zo’n 350, knap voor elkaar gekregen. De zalm was inderdaad lauw-warm. Merk op: de schrijfwijze van ‘Castagne paddenstoelen’ bij het tussengerecht….het zijn in feite gewoon kastanjechampignons. Het tussengerecht was wel lekker. Het hoofdgerecht viel tegen. Voor mij was het vlees goed, voor AM niet, dus ik had twee stukken vlees, maar de garnering er rondom, nee, dat was het niet. Het dessert, daar zijn we niet aan toe gekomen. Later meer hierover. AM maakte van de gelegenheid tussen de gangen door nogal eens gebruik om een sigaretje te roken. In een aparte ruimte. Personeel van Palazzo deed dat ook. Zo vroeg AM aan één van hen, of Herman den Blijker zich nog liet zien vanavond….Nee joh, die is er helemaal niet. Die heeft een volledig gedrilde ploeg in de keuken staan. Die maken elke avond precies hetzelfde, op dezelfde wijze. De recepten komen wel uit de koker van Herman den Blijker….Nou ja, onze indruk van het eten: wel aardig, maar niet bijzonder….van ons mag hij in die TV shows wel een toontje lager zingen.

De acts waren een ander hoofdstuk. Er werd vooraf aangekondigd dat er geen foto’s gemaakt mochten worden, maar dat was nadat ik deze foto had gemaakt, als idee hoe het er in de zaal uitzag: waar je dat meisje met de armen in de lucht ziet, is een midden-podium, rechts, niet zichtbaar, is een groter podium. Daar speelde ook een drietal musici zeer prettige muziek. Jazzy-achtig, Caro Emeraldachtig, soms een zweempje ballroom.

De acts werden aan elkaar gepraat/gezongen/gespeeld op een revue-achtige manier. Dat was niet onze smaak. De acts zelf lieten mooie staaltjes entertainment zien. Veel soorten acrobatiek: met meerdere hoepels, een soort ballet aan lakens die van de nok van de tent naar beneden hangen en fysieke acrobatiek (solo of in duo). Er was een geweldige mime-speler. Er waren slapstick-illusie acts, clowneske acts.

Eén van de hoogtepunten was een kegelact van twee jongens: terwijl ze drie kegels naar elkaar bleven gooien (heen en weer, heen en weer), voerden ze een striptease-act op. Kleren en schoenen gingen tot de onderbroek uit, daarna werden de kleren en schoenen al kegelgooiend weer aangedaan. Een knappe prestatie. Tussendoor is er geen enkele kegel gevallen, en iemand hield ook niet een kegel lang vast om de ander uitkleed/aankleedtijd te gunnen….Een terecht applaus na afloop.

Intussen keek ik eens hoe laat het was: 22.00 uur. We zaten net aan het hoofdgerecht. Het dessert moesten we ook nog krijgen. Als de avond tot 23.00 uur zou duren…..ik kreeg het idee, dat we achter op het schema liepen….Nog eens kijken hoelaat de laatste trein ook weer ging. 12.00 uur…..Shit, 12.00 uur is tussen de middag. Allicht dat er dan een trein naar station Tilburg Universiteit gaat. AM belde een vriendin om nadere gegevens op internet te zoeken ivm mogelijkheden voor de terugreis. Even later: jullie hebben pech, om 22.30 uur ging de laatste trein vanuit Amsterdam Bijlmer-Arena naar Tilburg Universiteit.

Tja, nu zaten we niet lekker meer. We lieten het dessert voor wat het was, rekenden af, en gingen naar het station. Kijken wat de mogelijkheden waren. We konden een boemel nemen naar Roterdam, en dan de nachttrein naar Eindhoven, die ook in Tilburg stopt. Of eerst naar Utrecht, en dan naar Rotterdam. Uiteindelijk beland je in dezelfde terein naar Eindhoven. vanuit Utrecht gaat er nog wel een trein naar Den Bosch, maar niet naar Tilburg. Alsof Tilburg niet meer meedoet in het spoorboekje…..

We hebben voor de route Utrecht-Rotterdam-Tilburg gekozen ipv meteen de boemel naar Rotterdam. De treinreis was langer, maar je verbleef minder op tochtige stations ivm wachttijden.

Het kan altijd erger: in de trein van Rotterdam naar Eindhoven zat een stel. Hun auto had panne gekregen in Den Haag. Die moest naar een garage gesleept worden, er was totaal niet meer mee te rijden. Intussen moesten ze zelf in België thuis zien te komen. In Tilburg zouden ze opgehaald worden door vrienden.

Vanuit Tilburg Centraal moesten we natuurlijk eerst nog een taxi nemen naar onze auto, die bij station Tilburg Universiteit stond. Om half 3 waren we eindelijk thuis.

Geweldig, dat openbaar vervoer. Aan de andere kant: in de trein hoor je nogal eens wat en je komt allerlei (leuke) mensen tegen…..