We hadden destijds de aankondiging van de serie wel in de gids zien staan, we hadden voorstukjes op TV gezien, maar het trok niet, Gooische Vrouwen. Ook al vinden we Linda de Mol op zich een integere vrouw. Nee, we lieten de serie aan ons voorbij gaan. Totdat we merkten dat Annet Malherbe meespeelde. Dat wierp een ander licht op de zaak. We hadden Annet gezien als Mus in de gelijknamige televisieserie. Ze maakte veel indruk op ons: de manier van acteren, de humor. Annet trok ons over de streep: we gingen ook kijken. Er kwam een tweede serie, maar Annet vond het genoeg: kunstjes moest je niet herhalen. Ik keek daarna zoals het uitkwam, AM probeerde de tweede reeks toch wel in z’n geheel te volgen.

En toen kwam er een film. Hetzelfde stramien als in de TV-serie. Inmiddels hebben al zoveel (betalende) mensen de film gezien, dat-ie het predikaat ‘platina’ opgeplakt heeft gekregen. Wij hebben ook plannen om de film in de bioscoop te gaan zien, maar zover is het nog niet gekomen.

Zoals je Actie van de Dag hebt, zo kent Bol.com dagdeals. Eén van die deals was: ‘Gooische Vrouwen…Lief en leed in Het Gooi – De complete serie’. 13 DVD’s, bijeengehouden in een map, voorzien van foto’s van de hoofdrolspelers, van scenes, kleine verhaaltjes eromheen. Kortom, een heel leuk cadeau. AM bestelde het meteen.

En dan blijkt maar weer: als iets heel goedkoop aangeboden wordt, kan het niet anders, of er is iets mee. In ons geval moet er iets misgegaan zijn met de persingen: we hebben inmiddels vier DVD’s afgepeeld; bij elke DVD hapert-ie aan het eind van de tweede aflevering en het begin van de derde aflevering (elke DVD kent vier afleveringen). Het beeld staat stil, verschuift na een tijdje weer, en staat weer stil. Doodvermoeiend. Het ligt niet aan de DVD-speler, want het fenomeen doet zich op onze beide spelers voor. Je moet heel wat capriolen uithalen om ‘m over de haperingen heen te tillen.

Een aangename tijdspassering voor een verloren zondagmiddag is de serie ondanks dat zeker.

Hier een ‘stil’ tijdens één van de haperingen: